Wild thing (Bèstia) / Josh Bazell

Em va agradar molt Burlando a la parca, del mateix autor (en català Esquivant la mort). I quan vaig saber que en aquesta novel·la teníem al mateix protagonista no ho vaig dubtar.
El prota de l’altre llibre era un metge, com un House però amb més mala llet i sense anar coix, però abans havia estat a la màfia. Tota la seva tapadora va saltar pels aires (i per saber més coses haureu de llegir el llibre) i ara el trobem fent de metge en un creuer, algunes de les seves observacions sobre els creuers són genials, com aquella que diu que no pot haver-hi més d’un 5% de la tripulació d’un mateix país i cal intentar que el màxim d’oficials sí siguin del mateix pais i parlin un idioma que la tripulació desconegui, entre d’altres perles.

Un milionari l’envia a ell i a una paleontóloga a un poble on tenen un llac i diuen que hi ha un monstre. Ell no s’ho creu ni per un moment i demana una xifra exagerada per anar-hi, però li paguen i ha d’anar a Ford, un poble que sembla una desfeta plena de gent enganxada a la meta, és l’única cosa amb sentit allà apart de fugir.
Amb l’excusa del monstre s’ha muntat allà una expedició de milionaris a veure si el troben, però el protagonista és un testimoni protegit i encara hi ha mafiosos que el volen pelar, o sigui que les coses no són ni fàcils ni simples.
Tampoc la lectura, ja que el llibre a més de part i capítols té intercalats annexos, i algun flashback, però tots ens ofereixen informació rellevant. Ens enterarem tant de la natura d’aquella zona, com de les relacions amb els indis (aquí anomenats a l’estil canadenc Primeres Nacions), i els rics i molt rics capaços de pagar el milió de dòlars de fiança per participar en això a veure si hi ha o no un monstre al llac.
Menció apart la paleontóloga, Violet Hurst, un grandíssim personatge amb unes idees poc optimistes sobre el futur que ens espera com espècie.
I tot això regat amb el cinisme i el negríssim humor del protagonista, una lectura genial!

Josh Bazell és el de la dreta

No és imprescindible haver llegit l’anterior llibre per gaudir d’aquest, però sí molt recomanable, sobretot perquè Burlando a la parca és un llibre collonut!

(Visited 16 times, 1 visits today)