Voy a hablar de Sarah / Pauline Delabroy-Allard

He llegit que aquest és un dels llibres que ha passat sense fer gaire soroll i que seria una llàstima perdre-se’l i com que sóc de fàcil convéncer doncs em poso. Curiosament en parlen com el llibre que quasi va guanyar el Goncourt, el dia que complir 30 anys Pauline Delabroy-Allard va enviar el manuscrit i va triomfar.

Sabeu que de vegades parlo d’un llibre tot dient que es mereix una lectura tranquila i reposada? Doncs aquest no és el cas, aquest llibre et fa correr i et fa passar les pàgines amb pressa, sense temps per perdre.

No logro, en esta noche de calor húmedo, despegar los ojos de su cuerpo desnudo ni de su cabeza como de cera. De su perfil de muerta.

https://www.flickr.com/photos/65986072@N00/
Georges Callot (1857-1903) – Sommeil (1895) (colorized) © ketrin1407, Creative Commons.

Les dues protagonistes s’enamoren l’una de l’altra de manera total i sorprenent (mai havien estat amb una altra dona), un arrabatament que ho escombra tot al seu pas.

En los días posteriores solo pienso en lo que ha sucedido, en cuanto cierro los ojos las imágenes van y vienen por debajo de los párpados. Nunca pensé que algún día llegaría a tocar el cuerpo de una mujer ni que me gustaría tantísimo como para no dejar de pensar en ello, noche y día. Sarah no se me va de la cabeza. Me ronda, desnuda y sublime, hinchándome las venas y humedeciéndome el sexo. Es una revelación, una luz, una epifanía.

https://www.flickr.com/photos/65986072@N00/
Fernand Le Quesne (1856-1932) – Les Deux Perles (1889) (colorized) © ketrin1407, Creative Commons.

Un llibre amb una història d’amor total, si voleu posar-hi a més a més l’etiqueta lèsbic doncs endavant, però crec que l’amor i les relacions son les mateixes independentment de si les viuen un home i una dona, o dos homes, o dues dones o el que sigui mentre parlem de persones adultes que fan el que volen fer. Però no està tan clar si un amor tan bèstia deixa marge per la llibertat, ho omple tot amb una absoluta dependència de l’altra persona.

Así que tengo que irme. Deprisa. No quedarme en esta ciudad. Me paso dos días, puede que tres, caminando por París, mucho, casi sin detenerme. De día y de noche. Cruzo el río una y otra vez. A menudo corro. Detrás de los autobuses, de las palomas y de ella. Camino por mi ciudad. ¿Tanto la recorrimos juntas para que cada esquina me traiga recuerdos suyos? Tengo que coger un tren, un avión. Un barco. Marcharme. Deprisa. Tengo miedo de que me encuentren. De que se sepa lo que he hecho. Tengo miedo de que me dé caza. Con la muerte pisándome los talones. La muerte es ella. Sarah, la muerte. Tengo miedo de que me atrape otra vez en sus redes. No quiero volver a ver sus ojos. Esos ojos suyos tan hermosos. Sus ojos caídos.

Les passions tan absolutes no són ni molt menys innocues, i tampoc en aquest cas però prefereixo no fer espòiler, són menys de 200 pàgines que us recomano molt, i ja em direu què us semblen.

(Visited 49 times, 1 visits today)