Volverás a Región / Juan Benet

Estic amb els clàssics castellans dels anys 50 i 60, i ara em toca aquest Volverás a Región de Juan Benet. No he pogut, el llibre té 335 pàgines,a més a més de 85 (en numeració apart) d’introducció (que he passat de llegir); i a la pàgina 111 he decidit que ja n’hi havia prou.

Un llibre barroc en el pitjor sentit de la paraula, lent en un sentit geològic, dens i tot això per no res, per una història (sembla que hi ha una història) sepultada sota pàgines d’una prosa carregosa i que fa esbufegar. Aquest any estic invertint tota la meva paciència lectora en Joyce, per tant no tinc ànims per seguir patint amb aquest llibre, la vida és massa curta.

I potser a partir del punt on el deixo millora, però és un risc que puc correr, a més a més l’he fullejat i no ho sembla. Aquest llibre dóna un nou sentit al terme totxo, o puta turra, com preferiu.

(Visited 27 times, 1 visits today)