Vive y deja morir / Ian Fleming

Segona novel·la protagonitzada per James Bond, l’inimitable agent 007, lluitant contra els dolents des de fa la tira d’anys, aquesta novel·la està escrita l’any després de Casino Royale, és a dir 1954. En aquella época els dolents eren els comunistes russos i ningú més. L’edició que he llegit i que podeu veure aquí no és tan antiga però déu n’hi do, es venia al preu de 50 pessetes i feia servir la cara de Roger Moore.
En aquesta aventura James Bond i tota la seva flema britànica creuen el “charco” i s’estan primer a Nova York,  després a Florida i finalment a Jamaica. Tot això seguint la pista d’unes monedes posades en circulació per un negre haitià, instal·lat al Harlem novaiorqués que a més a més és un agent dels russos, a més a més d’un mafiós local a qui tothom respecta convençuts que es tracta d’un zombi.
Novel·la d’acció i d’espies sense més pretensions. Això sí, en aquesta Ian Fleming volia deixar clar que sabia de que parlava i totes les descripcions dels diferents llocs són excessives i en la meva opinió alenteixen la narració sense acabar de crear una atmòsfera suggerent (que és pel que serveixen les descripcions). No és una obra mestra però es llegeix prou bé, segons la wiki la següent de la llista és Moonraker, ja us explicaré.

EDICIÓ: He tocat coses d’etiquetes i dec haver fet alguna cosa malament, i per això aquesta entrada de fa un parell d’anys (o potser més i tot) ha tornat a aparèixer. Un missatge que he de tornar a agafar aquesta sèrie? Qui sap.

(Visited 18 times, 1 visits today)