Un circ al pati de casa / Damià Bardera

Un llibre que és com aquells discs de grans éxits que sempre inclouen algun tema inèdit perquè compensi comprar-lo encara que tinguis els discs originals. Això en la música, en la literatura els llibres passen tan ràpid a descatalogats que és molt possible que per molta gent aquesta sigui la primera oportunitat d’acostar-se als contes de Damià Bardera, com és el meu cas sense anar més lluny.

El normal ara seria parlar de quins contes m’han agradat més i posar-ne alguns fragments… però no.

Agafar extractes de novel·les ja és injust, de contes és encara més injust, i de contes que en molts casos són de dues pàgines simplement no té gaire sentit. Us haureu de conformar amb la meva valoració.

https://www.flickr.com/photos/trialsanderrors/
The lion queen, 1874 © trialsanderrors, Creative Commons.

Aquests contes són collonuts. Molt collonuts. Sóc una persona que llegeixo bastant i aquest autor m’havia passar completament desapercebut fins ara, no és ja no haver llegit res és que ni sonar-me el nom. Per tant aquest llibre em permet acostar-me a un contista excepcional d’un nivell molt proper als contes Quim Monzó, que no és pas poc, de fet alguns dels contes d’aquest llibre recorden molt a d’altres contes de Monzó, per un plantejament original sobre tòpics o clàssics més que res.

Així no puc menys que recomanar aquest llibre si com jo no havieu sentit parlar mai d’aquest autor. A més a més són contes breus que es llegeixen en un moment i això és una virtud en els esbojarrats temps que vivim.

(Visited 86 times, 1 visits today)