Suïcidi perfecte / Petros Màrkaris

Primer llibre que em llegeixo de Màrkaris, serà un d’aquells casos que després em pregunto com he pogut prescindir d’aquest autor tant de temps?

Petros Màrkaris

El llibre comença amb un protagonista convalescent recuperant-se d’haver aturat una bala amb el cos. I de cop i volta un empresari es suicida en directe en un programa de televisió. Amb prou feines una setmana després apareix la seva biografia, massa pàgines per haver estat escrita a posteriori, i per si això no fos prou estrany uns dies després es repeteix l’escena, un altre suicidi així de públic i d’espectacular, una altra biografia, i la poli que no sap què fer.

Seat/Fiat 131 o Mirafiori

Així que li demanen al comissari Kostas Kharitos que aprofitant que està de baixa investigui sense fer gaire soroll què coi ha passat. La versió oficial és que els responsables són una organització d’extrema dreta anti-immigrants (encara faltaven anys perquè Alba Daurada agafés la volada que té ara) que han reivindicat els atemptats, però res apunta en aquesta direcció. I això es confirma quan amb els presumptes responsables detinguts es produeix un altre suicidi, aquest cop la biografia li han enviat directament per missatgeria a Kostas Kharitos de manera gairebé simultània.
Mentrestant la investigació dels difunts revela negocis poc clars però terriblement lucratius en un escenari (Atenes pre-Olimpíades 2004) amb una demencial bombolla inmobiliària que ens resulta terriblement familiar.
Destacable a més a més del protagonista el seu Mirafiori (quasi un personatge més) i els secundaris, la dona de Kostas, l’Adrianí, el seu gendre el Fanis, i l’ajudant d’en Kostas, la Kula.

(Visited 15 times, 1 visits today)