Qui té por de la Virginia Woolf? / Edward Albee

227. Who’s Afraid of Virginia Woolf_1_1 (c) petcor80, Creative Commons

Inaugurem etiqueta, TEATRE, espero que no es quedi només en aquest llibre, ara que ja aviso que no sóc massa de llegir teatre, però faré un esforç. De moment em poso amb aquest llibre d’Edward Albee, una de les seqüeles de la lectura de Jambalaia.

Un joc a quatre, una conversa, molt tard, a les dues de la matinada ja, una perllongació de la festa que no sembla venir de gust a ningú, ni amfitrions ni convidats, i que fan sortir en un moment les arestes del matrimoni amfitrió. Un mal rotllo i un despreci evident, ella el desprecia a ell per no haver prosperat a la vida, i ell a ella per ser una borratxa que reclama sempre atenció i ser el centre de tot, com si ella li critiqués a ell aquest fracàs de vida per lo malament que la fa quedar a ella.
Retrets en una direcció i en la contrària, unes vides que només són odi, tot això davant d’uns nou vinguts que ho veuen tot amb molta por, perquè ells poden estar així en uns anys, i és una visió que esgarrifa.
Tota la conversa no és més que un joc, un de ben cruel, crueltat, retrets, fracàs… Una obra magistral, serà qüestió de veure-la al teatre algun cop, o alguna adaptació al cinema.
(Visited 71 times, 1 visits today)