Nota al marge: Tot al seu lloc

nypl (c) bunny hero, Creative Commons

Possiblement per deformació professional (sóc bibliotecari) cada poc temps em plantejo el tema de les ETIQUETES. Sobretot des que em prenc una mica més seriosament aquest blog. És una de les coses que m’agradava de la carrera, la idea que cada tema pot ser identificat amb el terme just i que una bona organització permetia poder recuperar la informació pertinent de manera senzilla. És una idea d’ordre i de sentit.
Ara no us penseu que sóc un maniàtic de l’ordre, casa meva és un caos i també els meus llibres, però m’agradaria tenir això ben organitzat. Per què? No ho sé, perquè aquest blog sigui millor.
Repassem les etiquetes, a més a més dels noms dels autors són: ARQUEOLOGIA LITERÀRIA, AUTOEDICIÓ, BLACK AMERICA, ERÒTICA EN CATALÀ, EVITAR, LITERATURA PIRINENCA, MINIRESSENYA, NO-FICCIÓ, POESIA, RELECTURA, RESSENYA GRAN RESERVA, SÈRIE, TEATRE, TEMPS OBERT.
Les etiquetes MINIRESSENYA i RESSENYA GRAN RESERVA no sé si tenen gaire sentit, darrerament quasi totes les ressenyes són prou dignes, les mini són les que menys, i crear una etiqueta que sigui simplement RESSENYA en un blog que ja és de ressenyes em sembla massa estúpid, crec que és possible que em peti aquestes dues etiquetes.
EVITAR és una etiqueta necessaria, tot i que la faig servir poc però necessito una manera de dir que hi ha llibres que és millor no llegir.
I la resta doncs no sé, trobo que podria posar-ne més d’etiquetes, una sobre si és literatura catalana, castellana, anglesa, russa… però això té dos problemes:

  1. considero la literatura com una o altra en funció exclusivament de la llengua original?
  2. qualificant-ho de “literatura” ho estic separant dels simples llibres, estic atorgant una marca de qualitat?

Perquè també estaria bé una etiqueta que fos CLÀSSIC, però ja estaria liada. Eurípides és clàssic, no hi ha dubte, i el Quixot, però i Pedrolo, o Javier Marías, qualificar un llibre de CLÀSSIC és o ratificar una opinió previa (amb la puc o no coincidir) o fer una aposta de futur.
I hi ha etiquetes que moriran per falta d’ús com ARQUEOLOGIA LITERÀRIA, que a més a més no abarca el que tothom entendria en llegir-ho, és una cosa molt més meva; LITERATURA PIRINENCA no tinc gaire clar si hi ha res apart de Pep Coll i Albert Villaró. En canvi no tinc etiquetes que estarien ben ben plenes com NOVEL·LA NEGRA, per exemple.
A més a més, per fer-ho bé lo seu seria reetiquetar totes les entrades, i són prop de 500.
I a més a més les etiquetes no tinc gaire clar que es facin servir gaire com a eines de recerca.
Doncs res, estava confús i espero que ara ho estigueu també els que heu arribat fins aquí.

Wich Way To The Town Centre? (c) Henry Burrows, Creative Commons

 

(Visited 15 times, 1 visits today)