Nota al marge: Llista de lectura “bolañiana” sense Bolaño

ROBERTO BOLAÑO 1953-2003 © telly gacitua. Creative Commons.

Molts cops d’una lectura en venen unes altres, és normal, però en aquest cas la cosa és demencial. Anava apuntant les coses que es mencionaven (bé) a Entre paréntesis, però allò començava a crèixer d’una manera desaforada, gran part dels articles de Bolaño eren sobre llibres o escriptors… en fi, al final aquella llista ha ascendit a la categoria d’entrada, un sol llibre i dues entrades, un cas estrany.

Aquí tinc lectura per anys i no hi és tot, moltes coses que ja he llegit no les he apuntat. Alguna sí, a veure la idea de convertir això en entrada va venir a més de mig llibre, potser si ho hagués pensat des del principi ho hauria plantejat de manera diferent o més exhaustiva.

Poso autors i títols i no els contextualitzo, o no gaire, o no tots. He omplert això a links, tant a la viqui com catàleg de biblioteques, llibreries, editorials…a veure com surt.

Comença la bogeria!

Papasquiaro, poeta infrarealista, només un llibre a biblioteques, un parell més per Laie.

Pedro Lemebel, aquí hi ha alguna cosa.

Ferdydurke / Witold Gombrowicz.

D’Osvaldo Lamborghini, recomana sobretot Tadeys, alguns llibres més també a Laie.

D’Andrés Neuman Bariloche, múltiples edicions, posats a triar una jo agafaria la de Compactos.

La sinagoga de los iconoclastas / J. Rodolfo Wilcock. Llegint el resum veig una clara influència d’aquest llibre a La literatura nazi en América.

Ponç Puigdevall, aquí no es centra en cap llibre, toca buscar i triar, n’hi ha força.

Obras completas, Pablo Neruda, vol 1, Galaxia Gütenberg. Un tros de llibre amb possiblement lo millor de Neruda, el preu és de 49€, i ja per això millor agafar-la tota i els dos volums, però cal pasta, temps i ganes.

La orquesta de cristal / Enrique Lihn.

El caso Berciani / Alan Pauls.

Carmen Boullosa, la mejor escritora de México.” A biblioteques hi ha això.

Para acabar con los números redondos / Enrique Vila-Matas.

Quatre novel·les curtes d’autors del boom: “El coronel no tiene quien le escriba, de García Márquez, El perseguidor, de Julio Cortázar, El lugar sin límites, de José Donoso, y Los cachorros, de Vargas Llosa.”

Yo amo a mi mami, i també Los últimos días de La Prensa, de Jaime Bayly.

Mantra / Rodrigo Fresán.  “es una novela caleidoscópica, recorrida por un humor feroz, en ocasiones excesiva, escrita con una prosa de rarísima precisión que se permite oscilar entre el documento antropológico y el delirio de las madrugadas de una ciudad, el Distrito Federal, que se superpone a otras ciudades de su subsuelo como si se tratara de una serpiente que se traga  sí misma.”

Stack of old books © 24oranges.nl. Creative Commons.

Déu n’hi do quins deures m’han quedat… de tota aquesta llista només he llegit els llibres de García Márquez i Cortázar… tinc lectura per temps i si ho recomana Bolaño em podrà agradar o no, però estic segur que són molt bons llibres.

(Visited 66 times, 1 visits today)