Niños muertos / Martin Amis

M’he proposat anar-me llegint els llibres d’aquest autor en ordre, vaig començar amb El libro de Rachel i ara toca aquesta segona novel·la, molt més complexa, m’ha sorprés especialment aquesta complexitat en comparació amb la primera novel·la, molt més simple.
Un grup de gent queden per passar un cap de setmana i entregar-se a les drogues, l’alcohol i el sexe. No és tracta de hippies, ni de gent alternativa, són gent de classe mitja alta que s’entreguen a aquestes coses perquè sí, perquè volen i perquè per ells tot allò que volen ha estat sempre de manera automàtica possible.
Un dels punts forts d’Amis (Martin, el pare Kingsley també era escriptor) és aquest toc diguem-ne escandalós, aleshores perquè avui en dia aquest tipus de coses no espanten a ningú. El llibre transcorre en un cap de setmana en un casa, però les presentacions dels personatges inclouran detalls del seu passat que expliquen què hi fan avui aquí.

 

El llibre està bé, però pel meu gust és una mica lent i cap al final avorreix una mica, aconsegueix que cada cop ens importi menys que acaba passant, i això i que acabi el llibre de manera força brusca fan que no sigui un llibre rodó. Normalment això passa més amb el primer llibre que no pas amb el segon, en fi, el proper de la llista és Èxit (Success) que no apareix a cap biblioteca, per tant he de saltar a Dinero,  a vore quan m’hi poso.

 

(Visited 14 times, 1 visits today)