Mataré a vuestros muertos / Daniel Ausente

 

El format no anima, no sé fins a quin punt és bona idea imitar els bolsilibros Bruguera com a format per un llibre, però dóna una imatge de cosa pulp i underground que en aquest cas encaixa a la perfecció.

Tenim una història en un Raval que es resisteix a que deixin de dir-ne Xino, allà trobem uns personatges que serien uns secundaris de luxe en qualsevol novel·la de Méndez. Personatges una mica extrems, lumpen pur, la confluència dels carrers Voltes, Enriqueta Martí i Plom (d’aquests existeix Plom, però a la Zona Franca, no pas al Xino), té nassos que un dels carrers sigui Enriqueta Martí, la vampira del Raval, perquè sota d’aquests carrers s’oculta un mal tan antic com el món mateix. Indis sioux, la visita de Buffalo Bill, la Sisena Flota i els carrers del Xino, que eren el pitjor del pitjor, i que tot i els anys passats i la transformació viscuda pel barri encara no han deixat de ser del tot aquest: lo pitjor. Gent que crida que ha estat al talego perquè els donin un cigarret, nanos de reformatori, gitanos que trafiquen, gent que en definitiva trampeja com pot, i que fa que les 130 pàgines (amb lletra apretada) del llibre passin en un moment.

A l’autor el coneixia d’ El Butano Popular, em sembla, i el llibre està publicat per una d’aquestes mini (micro?) editorials, Prosa Inmortal, que estant sortint com bolets darrerament per alegria de qui ens agraden els llibres una miqueta més extrems del que el bon gust recomanaria.

(Visited 15 times, 1 visits today)