Lo bueno de verdad / Virginie Despentes

Una autora diferent, una mena d’underground feminista i francés, déu n’hi do, però millor no ens quedem només amb les etiquetes. Els llibres de Virginie Despentes es llegeixen bé però no deixen indiferent, les seves protagonistes aconsegueixen caure’m molt antipàtiques, sobretot perquè estic convençut que un protagonista masculí que tractés les dones com les seves protagonistes tracten els homes… bé, es demanaria el cap de l’autor clavat en una pica com a mínim.

Això de no tenir cap empatia amb la protagonista ajuda, sobretot a que quan li passen coses dolentes no puc menys que alegrar-me una mica i tot. La història va de dues germanes bessones, que són la nit i el día, una sommia ser una cantant d’èxit i farà el que calgui, la que canta bé però és l’altra germana que està disposada a fer-se passar per ella en un concert, fer arrencar la carrera i després ja està… però això seria molt fàcil i un esdeveniment crucial (i molt poc explicat!) ho capgira tot, obliga a nous rols en els personatges i ens fa explorar una relació entre germanes amb tics una mica malaltissos (les relacions de les germanes amb els homes us les podeu imaginar).

Les crítiques per la meva banda són que aquest fet crucial s’explica poc i que després hi ha un punt en que les coses agafen un tombant estrany i que és acceptat amb una normalitat excessiva (la protagonista no és de reaccions “normals”). He aconseguit posar les crítiques sense deixar anar espòilers, em dec fer gran. De tots els llibres que porto de Despentes aquest és el que m’ha semblat més rodó, i és una autora d’allò més interessant i que també ha escrit assajos sobre feminisme, per si algú està interessat en aquesta seva altra vessant.

(Visited 30 times, 1 visits today)