Llibres que no

WTF © drica veloso, Creative Commons.

No són llibres dolents, són llibres que no m’han convençut. Si quan parlo dels millors llibres ja especifico que la tria és meva i molt meva, en aquest cas encara més. Això no és un judici, el que dic no és una veritat objectiva, però és el que m’han semblat els llibres que apareixen en aquesta llista, que no m’ajudarà a fer amics.

Les Mans del Drac / Sebastià Bennasar. Començava a pensar que no podria amb aquest autor, però El rei de la Cerdanya em va convèncer que sí. De totes maneres, aquest llibre comença bé i és tot el que té de bo.

L’endemà de la teràpia / Ramon Mas. Esperava més, potser una història més semblant a la primera. No ho sé, en tot cas no això.

Els arbres vençuts / Maria Mercè Roca. Ben escrit, però avorrit, molt avorrit. Potser el problema va ser meu, no ho descarto.

Blasfèmia / Ferran Garcia. El llibre va bé, així i tot en un moment es perd de mala manera i pràcticament no és fins al final que recupera una mica la idea, el to, l’argument o el que sigui, però en un punt que ja ni ganes em quedaven. Vaig ser una mica més benèvol en l’entrada, però amb perspectiva crec que l’opinió justa és aquesta.

Las crudas / Esther García Llovet. Gent amb un criteri del qual me’n refio recomanaven aquest llibre, i potser hauria de refiar-me del criteri d’altres persones. No és un mal llibre, però no hi veig motiu per a l’entusiasme.

I el llibre que més m’ha decebut, amb molta diferència.

Consumits pel foc / Jaume Cabré. Estic convençut que el van treure amb prou feines quinze dies abans de Sant Jordi per vendre’n molts a traïció, que no corrés gaire la veritat del llibre, que no s’aguanta. Jaume Cabré és un gran autor, però crec que ens farem un favor, i li farem a ell, si ens oblidem d’aquest llibre.

Una llista molt més curta que la dels millors, perquè la idea del blog tampoc és fer sang. I sí, he deixat fora llibres que possiblement haurien merescut passar a aquesta infame selecció. Suposo que a ningú li sabrà greu que l’hagi deixat fora. De tant en tant he de fer honor al meu nom, i aquesta entrada n’és un exemple.

(Visited 65 times, 1 visits today)