L’home que perseguia la seva ombra / David Lagercrantz

Agafar uns personatges aliens i fer-ne una novel·la no és una cosa de la que en sigui gaire partidari, però si m’oblido d’aquest prejudici la veritat és que vaig gaudir amb la continuació de les aventures de Lisbeth Salander escrites per David Lagercrantz a El que no et mata et fa més fort, i espero seguir passant-m’ho bé.

Tot i que la història cronològicament va després de El que no et mata… no cal haver-la llegit, aquesta història funciona de manera autònoma, obviament si coneixem alguns dels personatges en gaudirem més. Comencem amb  Lisbeth Salander en una presó de màxima seguretat on no hi falta res, ni la mafiosa reina de la presó ni els funcionaris entre corruptes i desmotivats o acollonits. Després de la darrera aventura Lisbeth ha estat condemnada a presó i ni tan sols s’hi ha resistit ni va voler apel·lar al judici.

https://www.flickr.com/photos/12359637@N03/
background2-8 copy 5 © Tori, Creative Commons.

Tenim en Mikael, i la revista Milleniumm, i el passat de Lisbeth amb unes ramificacions que arriben encara fins avui dia, si m’he de creure el llibre durant uns anys Suècia va ser com l’Alemanya nazi amb serveis secrets fent i desfent de mala manera i amb un tuf supremacista a sobre.

https://www.flickr.com/photos/actualitte/
David Lagercrantz – Millenium 4 rencontre à la Fnac 5 © ActuaLitté, Creative Commons.

La part dolenta? El llibre és molt lent per arrencar. Els altres llibres també, però en aquest m’ha carregat molt més, pràcticament 200 pàgines perquè comencin a passar coses. I quan comencen a passar tampoc se sap massa bé el què, triga en arrencar i triga en donar pistes de per on van les coses, que és una cosa que els tres primers llibres feien magistralment bé, dosificar la informació per mantenir-nos enganxats i intrigats alhora. No és gens fàcil fer-ho.

La benzina del llibre la subministren els personatges creats per Stieg Larsson, tot i que en van apareixent de nous que semblen prometedors. Aquest cinquè volum baixa una mica el llistó i és el més fluix de la sèrie, tot i això és un llibre entretingut amb uns personatges molt potents. Llàstima de l’arrencada això sí.

https://www.flickr.com/photos/stylisticflowz/
Roger and The Dragon 5 © Jeremiah, Creative Commons.
(Visited 18 times, 1 visits today)