L’amor de la meva vida de moment / Pep Puig

Ja ho he dit altres vegades, no m’estendre, hi ha segells editorials que són una garantia, L’Altra Editorial n’és un, per tant cal estar atent als seus llibres perquè segur que es mereixen una oportunitat. I les primeres pàgines del primer conte (un llibre de contes! he tornat a caure! 🙂 ja m’ho han confirmat, aquest llibre de Pep Puig val molt la pena.
Són contes, sí, però amb un protagonista que es va repetint en més d’un, acaba semblant més una novel·la dispersa (com a descripció és una mica així però a mi em val). Tenim records d’infantesa, que tenen la proporció justa d’innocència i ingenuitat i de mala llet i realitat (que és el que sempre passa quan xoquen els móns dels nens i els adults). A destacar dos “contes”: el que dona títol al llibre i Dúgol.
Qualificar de conte L’amor de la meva vida de moment no és del tot correcte, són una setantena de pàgines, és més una nouvelle, una novel·la curta. I és esplèndida, amb moments lúcids:

...els pares animem als altres homes a ser pares perquè passin pel mateix tràngol que nosaltres…

I tendres, com un enamorament, més platònic que una altra, cosa als deu anys. I l’absurd de la mili i la dèria per intentar recuperar aquell amor, i sobretot escapar d’un entorn més kafkià i ridícul que cap altra cosa. I com les coses primer no surten, després sí, i després tot canvia (si voleu més info llegiu el llibre coi!).
I Dúgol. Sublim. L’he acabat no fa encara ni 3 hores. I és el punt final i definitiu i que arrodoneix el llibre. M’ha encantat. L’ambient del poble, l’escapament, els llibres, l’amor prohibit… ho té tot! És un llibre que penso rellegir, que val la pena rellegir i que em fa esperar amb ganes el següent llibre de Pep Puig.

(Visited 51 times, 1 visits today)