La tarda del senyor Andesmas / Marguerite Duras

No és el tipus de llibre que m’agrada. És un llibre molt descriptiu, amb prou feines passa res, i té quasi més importància el que no es diu, que el que sí. No és el meu estil de llibre, tot i això m’ha agradat, i em confirma el brutal criteri que demostra l’editorial LaBreu a l’hora de fer el seu catàleg.
També he de dir que és el primer llibre de Marguerite Duras, una autora de la que havia sentit a dir moltes coses però que encara no havia provat (de fet és un personatge secundari a París no se acaba nunca).
Com indica el títol se’ns explica la tarda del senyor Andesmas, esperant a la seva casa que vingui el paleta a qui vol encarregar una terrassa a la muntanya. Mentre l’espera passa una noia, després arriba una dona, i tot això amb la música de fons del poble, que es divisa des de la casa, la música del ball de la festa major. Un contrapunt d’activitat a la tarda eminentment contemplativa del senyor Andesmas.
Tot s’insinua, sobretot l’impacte de la filla del senyor Andesmas a la vida del poble. El llibre m’ha agradat sense entusiasmar-me, però m’anima a llegir més coses de Duras, això sí.
(Visited 28 times, 1 visits today)