La mano de dios / Philip Kerr

Després de Mercado de invierno tenia més ganes de llegir sobre Scott Manson i la part més tèrbola i negre-criminal de la Premier League. També hi havia la possibilitat que després del primer llibre el tema ja comencés a estar saturat i que allò que era novedós ara fos rutinari.
El llibre comença amb les estrafolàries manies d’alguns jugadors, que fan que coses com un bentley de camuflatge o un aquari de dotze metres semblin coses sensates. Jugadors dient animalades pel twitter, homofòbia als vestidors, sorteigs de la Champions, un mundial. Tots els elements que converteixen el món del futbol en un lloc apassionant on ambientar novel·les.
A més a més el propietari del club, en Viktor demostra no tenir gaires escrúpols (això ho sol portar el fet de tenir moltíssims diners) i li confessa a Scott que “droneja” alguns jugadors (que fa servir drons per espiar-los vaja). També tenim un nou fitxatge que no té precisament problemes d’autoestima: l’africà Prometheus (i que Viktor ha fitxat sense consultar i perquè en posseir part dels drets del jugador li ha sortir quasi gratis); un israelià que per un gest de suport als germans musulmans es deportat de Rússia en plena gira…
Però comença la competició, l’equip d’Scott el fictici London City (que té molt, però molt del Chelsea) ha de jugar la previa de la Champions a Atenes contra l’Olympiakos. El partit comença més o menys bé, en 10 minuts el rus Bekim fa un golàs, el 0-1, pocs minuts després cau fulminat. Aconsegueixen mantenir-lo amb vida per dur-lo a l’hospital, per res Bekim mor. Després d’aquest cop el partit acaba amb un 4-1 que deixa el City pràcticament fora de tot, l’únic que volen tots es tornar cap a casa, plorar en Bekim i preparar la tornada, però no.

Olympiakos le Pirée – Bordeaux: 0-1 (c) RG1033, Creative Commons

 

This is Anfield (c) LunaRose26, Creative Commons

Només entrar als vestidors després del partit es troben a la policia, que els comunica que no poden sortir d’Atenes. Una dona ha aparegut morta al mar, i resulta que la darrera persona amb qui se la va veure va ser en Bekim, era una dama de companyia de molt alt standing, sembla, però han d’aclarir si la seva mort és responsabilitat de Bekim, i com que preguntar-li res a un mort és complicat s’ha de quedar tot l’equip allà fins que en treguin l’entrellat. A més a més, els metges que han de fer l’autopsia estan de vaga, com els jutjats i com quasi qualsevol en un país en una crisi absolutament desbocada. Això i que la confiança d’Scott en la policia és nul·la farà que intenti esbrinar el que ha passat ell mateix.
Trama detectivesca de la bona, saltant-se algunes lleis, subornant a qui toca i com a rerefons el demencial món del futbol que Philip Kerr segueix retratant magníficament bé.
Sé que hi ha molts fans de Bernie Gunther (i m’hi incloc) però jo vull més aventures de Manson, i potser molaria veure’l entrenant un altre equip com per exemple el Barça, o el Liverpool
Llibre negre molt recomanable, sobretot si us agrada (ni que sigui una mica) el futbol.

messi-barca (c) safitrie_519, Creative Commons

 

(Visited 60 times, 1 visits today)