La maldición gitana / Harry Crews

 

M’encanta Crews, o sigui que quan publiquen un nou llibre d’ell m’hi llenço, i que l’editi Dirty és una garantia.
Marvin Molar és sordmut i no té cames, per intentar compensar té un entrenadíssim tronc superior que li permet fer coses com aguantar-se tot ell amb un sol dit fent la vertical i donar voltes com una baldufa. Els seus pares el van abandonar a la porta d’un gimnàs embolicat en una manta i amb una nota escrita a màquina plena de faltes dient que no se’n podien fer càrrec. La falta de cames i no parlar tampoc deurien ajudar gaire a convèncer els seus legítims pares de no abandonar-lo.
Viu al gimnàs, un gimnàs de boxa no de pilates, amb Al (que feia el número d’aguantar un cotxe passant-li per sobre el cap) i dos boxadors que no estan massa bé del cap (la boxa no va ajudar, però ja venien prou arreglats de casa) Pete i Leroy. A més a més, i desafiant tota lògica en Marvin està amb una noia sensacional, la Hester, és filla de sords i sap llegir els llavis i la llengua de signes, i té tot el que toca, i molt bé. En el terreny de les relacions es pot dir que a en Marvin li ha tocat la loteria amb aquesta noia:

Vi lo que estaba sucediendo. Vi lo que estaba a punto de suceder. Hester sabía lo que yo sentía por sus piernas, por ella, por el hecho de que lo tuviese todo en su sitio. Cuando la conocí yo estaba saliendo con una chica bastante guapa, pero con la espalda desviada. Es el problema de los sordomudos, que casi siempre tienen otra cosa mal: son bizcos, enanos, albinos, calvos, no tienen piernas o les pasa alguna otra cosa muy chunga que ni te imaginas. Una vez me fui a la cama con una señora sordomuda y cuando le bajé las bragas resultó que era hermafrodita, con su diminuta polla encogida y sus huevos colgando junto a su glorioso agujero. Claro que no me achanté. Es muy jodido echar un polvo cuando tienes mis deficiencias, no es como para ir ahí rechazando ofertas. Así que le aparté las pelotas y me puse a ello.

 

box gym © pato garza, Creative Commons.

Hester té problemes a casa així que Marvin decideix, força a contracor, endur-se-la amb ell al gimnàs, amb aquella tropa, i si penseu que la pobra noia s’acollonirà amb aquella sobredosi de testosterona és que no coneixeu a Hester.

“Hester, potser?” Victoria Studio© myvirtuallady, Creative Commons.

Però com tot en els llibres de Crews es més complicat i si alguna cosa pot sortir malament sortirà malament, hi ha un fatalisme sempre present, partint si es vol dels propis personatges. Hester al gimnàs tindrà efectes sobre tots els membres de la tropa, i sobre Marvin, i la seva relació amb el grec Aristoteles que viu en un vaixell, i en Al que vol reviure la seva joventut…
És un llibre de Crews, m’encanta Crews i m’encanta aquest llibre, superecomanat!!!!!

(Visited 14 times, 1 visits today)