La biblioteca de los libros rechazados / David Foenkinos

Em semblar una premisa interessant i veig (perquè ho explica al llibre) que existeix o existia perquè els enllaços que hi trobo no van, la Brautigan Library, una biblioteca de manuscrits no publicats. Una idea una mica marciana molt en consonancia amb un autor bastant marcià com Richard Brautigan. I una idea de novel·la que combina les biblioteques i els llibres rebutjats per editorials… què voleu que us digui… per motius extraliteraris a mi ja m’ha guanyat molt. Falta que la narració funcioni, i aquest és el cas. De fet la narració funciona molt bé, molt ràpida i molt fluida, la veritat és que s’agraeix.

Tenim una biblioteca amb una secció per llibres rebutjats, una parella que mig per casualitat hi troben un llibre que creuen que serà tot un éxit, l’autor ja és mort i ningú dels que el coneixien sabien que hagués escrit res en tota la seva vida. I a partir d’aquí l’èxit del llibre, la mitomania, els periodistes, els drets del llibre i els interrogants que es plantegen totes les persones del voltant. Els editors, la vidua de l’autor, la seva filla, la bibliotecària…

Un llibre sorprenentment entretingut, amb alguns girs previsibles però tot i això molt recomanable que es llegeix en res i que fa que sumem el nom de David Foenkinos a la llista d’autors francesos contemporanis interessants, (com Barbery, Beigbegeder , Divry i a certa distància Despentes o  Houellebecq).

(Visited 34 times, 1 visits today)