La bíblia andorrana / Albert Villaró

Albert Villaró és un autor que m’agrada, i feia temps que esperava noves aventures de l’Andreu Boix, el policia andorrà. La biografia d’Andreu Boix va evolucionant al llarg dels llibres i ara ens el trobem para d’una nena, Màlia, l’ha tingut amb l’Alícia, la mosso d’esquadra amb qui manté una relació més semblant a un living apart together, però que els hi va bé. Ara l’Alícia és a Londres, formant-se a Scotland Yard per atrapar jihadistes.
Tenim un assassinat, un ex-banquer, sembla un no-ningú però l’assassinat és molt professional, massa i tot, és un avís, un avís a un altre treballador de banca que té documents molt comprometedors sobre certes figures públiques. La casualitat ha volgut que em llegís aquest llibre quan a les noticies les revelacions sobre gent que tenia diners amagats a Panamà són contínues. Tenim els banquers d’Andorra en estat d’alerta (o sigui tota Andorra) i tot de moviments al voltat de l’ambaixada espanyola a Andorra, l’andorrana a Espanya, i els serveis d’intel·ligència veïns que no semblen respectar gaire ni la sobirania ni la neutralitat d’Andorra.
Un bon llibre d’Andreu Boix, potser amb un ritme massa lent en algun punt, però la Història (sí, amb H perquè hi ha tota una lliçó d’Història al llibre, sobre Andorra, òbviament.
(Visited 30 times, 1 visits today)