La noche fenomenal / Javier Pérez Andújar

Javier Pérez Andújar és un d’aquests autors de qui sorprenentment no he llegit cap llibre. És sorprenent perquè el seu nom em sóna molt, d’acord que treballo entre llibres, i no és normal tenir un nom tan escoltat i tant poc llegit, posem-hi remei!

La novel·la és una marcianada d’allò més entretinguda. Al voltant d’un programa sobre ocultisme en una televisió local conflueixen personatges amb un punt estrambòtic. A mi m’ha recordat un programa que no tenia res d’ocultisme, en teoria, Toni Rovira y tú a 25tv, mai el vaig poder veure sencer però perquè us feu una idea a 25tv de matinada posen cutre-porno low cost… doncs el programa realment inquietant era el de Toni Rovira… Evidentment atenen a tot tipus de gent i de trucades, com qui diu que té un portal dimensional al lavabo de casa.

De Diego levantó la tapa del inodoro, sacó del interior de su chaleco de safari una linterna fina y alargada e iluminó el fondo de la taza.

—Ya he mirado cuando entré y no se ve nada raro. Probemos otra vez a tirar de la cadena. Pero funciona muy bien. Quizá el perno está un poco flojo. Cuando acabemos se lo apretamos. Sea como sea, estoy seguro de que esto es una puerta, un agujero. Un paso al otro lado igual que el que debió de utilizar el hombre que se había transformado en Walt Disney cuando nos lo encontramos en el Ski. Me han contado más casos.

—Sí. Yo también he hablado con otros transformados.

De Diego bajó la voz.

—Eso me lo tienes que explicar. Creo que todo esto también tiene que ver con el cambio climático. ¿Te has fijado? Los transformados salen cuando hay lluvia. Como los caracoles, salvando las distancias. A lo mejor no es precisamente dentro del váter, pero seguro que en un punto de este lavabo existe uno de esos agujeros. Quizá debiéramos pedirle a esta señora que nos deje volver aquí en cuanto vuelva a llover. Me queo echando un cigarrillo, ahora salgo.

https://www.flickr.com/photos/halderman/
Dimensions © Hldrmn, Creative Commons.

Tenim aquesta gent que de cop i volta es transforma en altres persones, o que ve de l'”altra banda”, perquè aquí tot és més barat o per fer turisme. Una tempesta descomunal fa que a Barcelona es comencin a obrir portals a l’altra banda de manera massiva. I aproximadament passada la meitat he començat a notar que la història se li escapa a l’autor, que fa aigües, que ha volgut posar tantes coses i forçar tant la realitat que està en aquell punt que no sembla que ho pugui acabar de manera convincent. I així fins al final, després d’un començament interessant gairebé tota la resta de la novel·la és en baixada, força decepcionant.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *