El secreto de la modelo extraviada / Eduardo Mendoza

Eduardo Mendoza em va encantar amb La ciudad de los prodigios i em va fer petar de riure amb Sin noticias de Gurb, però al marge d’aquests dos llibres la veritat és que no l’he seguit gaire.
Tenim al protagonista d’El misterio de la cripta embrujada, un personatge d’allò més peculiar, internat en un manicomi i fet servir com a boc expiatori pel que faci falta, però la seva tendència a investigar el fan viure situacions disparatades o directamemt delirants, i els personatges amb que es trobant són per un estil, i dóna la impressió que sempre cau sinó de peu quasi de peu almenys.
Treballant com a repartidor de menjar en un restaurant xinès es recorda d’un antic cas. Quan el treuen del manicomi li encarreguen una missió, trobar un gos desaparegut, però de seguida queda clar que necessitaven que ell estigués al carrer per encolomar-li un crim, però ell no pararà d’investigar fins a descobrir què va passar amb la model assassinada i en què estaba ficada perquè l’haguessin de silenciar.
El millor és el sentit de l’humor, els diàlegs i les situacions absurdes i tremendament divertides, que compensen una trama que en alguns moments fluixeja una mica.
(Visited 10 times, 1 visits today)