Entourage

 

Vaig anar a parar a aquesta sèrie després de llegir-ne alguna crítica, perquè la van programar amb el criteri que solen tenir a moltes televisions amb les sèries, sobretot si no són seves i les posen a unes hores que total la tele la veuen quatre matats.
La sèrie va de 4 amics que viuen a Los Angeles, un d’ells és Vinnie Chase, que comença a ser una estrella del cinema i per no perdre el contacte amb la realitat es rodeja dels seus amics d’infància, el seu “séquito”. A ell l’ajuden i ells el parasiten, però no només. Hi ha el seu mig-germà Johny Drama, també actor però que no passa de petits papers en sèries de segona fila, Turtle que fa de xofer i E, amic de Vinnie amb molt cervell que és el seu manager, i també hi ha el personatge que més m’ha fer riure de tots amb diferència, l’agent Ari Gold.
Ari Gold
Els capítols passen entre cameos de famosos interpretant-se a si mateixos i les peripecies de Vinnie per aconseguir fer una pel·lícula. I ens adonarem que això de les pel·lícules és molt i molt complicat, implica a molta gent, moltes empreses, agents, actors, estudis, productors, directors pirats, publicistes… Un actor de nivell és quasi com una empresa. En quin actor està basat Vinnie Chase? S’accepten apostes, però no està massa clar, han agafat coses de més d’un, els referents més evidents serien Leonardo DiCaprio i Johny Depp, sobretot Depp que té certa tendència a pel·lis més rarotes, mentre que l’única relliscada “independent” d’en DiCaprio seria Celebrity de Woody Allen; a més a més Johny Depp va fotre’s una moderada castanya amb una pel·li sobre narcotràfic, no va ser un fracàs però sí que no complir les expectatives, Blow es pot veure però ja està, i per una pel·li amb Depp i Penélope Cruz va ser un fracàs.
Perquè aquesta és una altra, les pel·lis de Vinnie poden anar bé, o poden ser un fracàs, i quan una pel·li de molts milions fracassa doncs això és un cop molt fort i de cop ningú et vol contractar.
Hi ha una llista de cameos que no ens l’acabariem, un dels més destacats va ser Sasha Grey fent de si mateixa (més o menys) quasi tota la setena temporada.
Sasha i Vinnie
I força directors apareixen en petits papers de si mateixos, Martin Scorsese, James Cameron, guionistes com Aaron Sorkin, o actors actuant com creguts crápules com Bob Saget (comentant en una casa de barrets que quasi no recorda res de la sèrie Full House, aquí Padres forzosos perquè la va rodar completament col·locat)…
Tots els personatges evolucionen, més enllà de simples comparses de Vince, i aquest és un dels encerts de la sèrie. Ari Gold passa de ser un agent a un superagent cada cop més i més poderós, i més i més cridaner, i increiblement divertit (jo de gran vull ser com ell), va rebre per aquest paper 3 Emmys i un Golden Globe. E, o Eric, comença ajudant a Vinnie perquè sí però de seguida s’ho pren tant en serio que el posen en nòmina. El germà potser és el més estàtic, però el seu rol de permanent fracassat cregut és imprescindible per mantenir el to humorístic (sense un bufó no pots fer riure).
Turtle i Jamie-Lynn
Turtle és el que comença amb el perfil més baix, simplement els porta en cotxe per Los Angeles i s’encarrega d’aconseguir herba, a mida que passen les temporades intenta fer negocis per no ser només un paràsit de Vinnie, i li passaran coses interessants, a més a més de tenir una parella també del món, la filla de Tony Soprano interpretant-se a si mateixa.
Són 8 temporades, no les resumiré ara, i una pel·lícula, com a colofó final. La pel·lícula no calia, dóna la impressió de ser una novena temporada, molt resumida i sense acabar de rutllar del tot, potser com a temporada 9 hauria pogut funcionar millor, diferents coses les haurien pogut desenvolupar més, etc. Aquí simplement serveix per tancar algunes coses i imagino que per fer calaix i tornar a fer sortir una bona pila de cameos en menys de dues hores de pel·lícula. No és imprescindible, però es deixa veure.
Drama, Turtle, Vinnie, E i Ari
A les nostres televisions es van emetre 4 temporades (i d’aquella manera), per tant cal buscar els DVD en edició britànica (l’edició USA no es veu en els reproductors d’aquí) i veure-la en anglès amb subtítols en anglès, s’aprèn!
(Visited 7 times, 1 visits today)