Llum antiga / John Banville

Em van entrar ganes de llegir aquest llibre després de llegir aquest post. No tracta el tema més original del món (noi de 15 i dona de 35, casada i mare del millor amic del nano protagonista), però tot i així, tenia bona pinta.

El llibre comença bé, tot i que no hi ha gaire joc de seducció, de cop i volta l’Alexander Cleave de només 15 anys està embolicat amb la mare del seu millor amic, la senyora Gray de 35. Tot això en una Irlanda molt catòlica. Tan catòlica que després de la primera revolcada ella el conmina a confessar-se, sense donar noms es clar. Després de confessar-se el capellà va a casa seva a advertir a la mare del noi del perill que corre. I el secret de confessió? A partir d’aquí no tornarà a confessar-se mai més.

Però això ho anem veient en records, que poden ser enganyosos o imprecisos (l’autor juga molt amb això), records d’un Alexander Cleave, actor a la seixantena a qui ofereixen un paper per una pel·lícula (ell és home de teatre), on compartirà cartell amb una estrella força fràgil que li recorda bastant la seva filla morta que es va suicidar llençant-se a un penya-segat italià.

Si el llibre té un defecte és que de vegades la narració esdevé molt i molt lenta, l’obsessió pels detalls i els matisos per mi és excessiva. Això sí, el retrat de les atmosferes i escenaris és magistral, però de vegades m’agradaria que anés més directe al tema, clar que això va a gustos. La història bé, però l’estil és lent i a vegades pesat, he hagut de tornar enrere més d’un cop ja que quan m’avorreixo el cap no està pel que estic llegint, és un llibre amb el que m’ho he passat bé i també m’he avorrit. No el recomanaria amb gaire entusiasme la veritat.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *