Històries íntimes / Jenni Rodà; Neus Verdaguer

Vaig llegir el llibre El pensament circular, del qual també és coautora Neus Verdaguer, en aquell cas amb Víctor Díaz i ara amb Jenni Rodà. La literatura eròtica en català sempre és un tema que m’interessa i, a més a més, ha guanyat un premi (el premi, si parlem de literatura eròtica en català, és El premi), o sigui que som-hi amb aquestes Històries íntimes!

Un recull d’històries, les dones d’una família, des de l’adolescent fins a la tercera edat, sempre el seu punt de vista, el femení, i les seves històries i el que els passa i amb qui. Tenim una festa de graduació, un encontre al lavabo amb algú que no és el xicot, i les coses s’escalfen i algú apareix amb un mòbil amb càmera. O unes vacances a la costa, esperant que el xicot pugui anar-hi i mentre espera fa coses com anar sola a la platja nudista, un plantejament en principi innocent, o no?

Cala entre l’Ampolla i l’Ametlla de Mar

La vergonya inicial, de mica en mica, es va transformant en excitació creixent. Comença a imaginar el que explicarà a en David i com serà quan ho provin junts quan en tinguin ocasió. Per un moment la imatge d’ell excitat, despullat, estirat damunt la sorra, mirant-la de reüll amb cara de desig i intentant contenir una erecció delatora li provoca un calfred que li recorre tot el cos i que l’obliga a moure la pelvis com quan ell la penetra. Es nota molla, inconscient i abandonada al sol.

Nudist Beach

Resta amb els ulls tancats i es veu a si mateixa sobre la tovallola suau, vora l’aigua, amb les cames llargues, els pits petits i el cos bru i ben depilat. Sent plaer. Certament està molt excitada, però d’una manera nova i desconeguda. Incontenible. Fins i tot l’atordeix una mica aquesta sensació que està experimentant. L’exhibicionisme. El perill d’aquesta situació i el desig irrefrenable de ser vista i desitjada. Necessita masturbar-se. Necessita un orgasme urgentment.

El punt de vista femení es nota sobretot en el fet que en general no parlem d’un erotisme tan primari, tan elemental. Els homes en això som molt més simples, les dones s’hi acosten d’una altra manera. I a més a més les circumstàncies de les diferents dones són les que són, com també les seves vides, el que fa que les seves històries i les seves aproximacions al sexe (que al final és una novel·la eròtica això) siguin també diferents, individuals. Si l’Eva anava a una platja, la Marta va a un sopar d’antics alumnes.

La Marta es mira l’Albert mentre li parla, però la veritat és que no està gaire pendent de les seves explicacions. Sembla que ell ha obert les comportes i ja no calla. Fa estona que li detalla les aventures i desventures de la seva història personal. Ella el contempla i pensa si ell encara deu recordar amb la mateixa nitidesa els moments que van passar quan eren xicots.

High School Sweethearts

No sap si té present com li tocava els pits o com se li refregava per fer-lo trempar, allà dins la cova. Potser l’Albert també pot recuperar les ocasions en què es masturbava pensant en ella i els seus petons. Li faria gràcia saber-ho, però ara ell hi té altres coses, al cap.

Tot i que totes les dones comparteixen família la interacció entre elles és mínima, literàriament. A nivell vital comparteixen uns dinars dominicals que són una mica una tortura per segons qui, bàsicament per qualsevol que pugui fer alguna cosa més interessant. Un bon llibre, que manté el to i una certa unitat tot i estar construït amb històries més o menys independents. Es llegeix bé i les escenes pujades de to estan ben narrades, sense hipocresies ni cursileries que ho espatllarien tot (i que jo, personalment, en un llibre eròtic no ho suporto). Un llibre molt entretingut de gènere eròtic.

(Visited 227 times, 1 visits today)