Feli, esthéticienne / Empar Moliner

Si fa temps vaig ressenyar aquí el primer llibre d’Empar Moliner ara toca la seva primera novel·la, ja he dit abans que estic en una mena de fase que em costa molt anar cap a llibres de contes, després m’agraden, és una mania força irracional.
Aquí ens trobem amb una novel·la amb unes protagonistes femenines perfectamente dibuixades, les germanes Merce i Feli, la Teresa i la Gloria. Feli treballa d’esthéticienne, la seva germana a la secció de colònies falses d’uns grans magatzems, Teresa treballa en una ONG que porta temes de reinserció i és verge, i Gloria una vella glòria del cinema del destape. Al voltant d’elles gira tot, l’ex de Feli que fa teatre i acaba col·laborant amb Gloria, i Teresa que habia de fer l’informe per si Feli tenia dret a una treballadora social per ajudar amb els seus pares grans a fer-se un tractament de bellesa i estatà ficada en tots els fregats de la família.
La novel·la és llegeix bé i té moments francament divertits, té dos inconvenients: primer li costa l’arrencada però després ja tot rutlla, i segon al final tot passa molt depressa i fins i tot costa de seguir, la sensació de dóna és de pressa. Costumisme de segle XXI destil·lant un humor no exent de mala llet. A veure quan em poso amb La col·laboradora.
(Visited 83 times, 1 visits today)