En aquell cel brillen estels desconeguts / Stalker

Quasi dos anys després de Motorsoul arriba un altre llibre d’Stalker el misteriós autor (o autora) que ens retrata el continent africà.

I aquest llibre és exactament això, una immersió a l’Àfrica actual, i això és important recalcar-ho. No ens trobem amb un altre intent de tornar a fer un Memòries d’Àfrica, un parc temàtic exòtic perquè europeus adinerats hi passin les estones com qui va pel món amb l’únic propòsit d’estiuejar.

En aquest llibre els protagonistes són africans amb les seves vides i les seves preocupacions. En aquest cas un brot d’ebola en un país acabat d’estrenar com és Sudan del Sud. El brot d’una malaltia tan mortal fa que els vilatans recorrin a infermers, xamans, i qualsevol que pugui ajudar-los o almenys intentar-ho. Hi ha morts, hi ha nens que s’han quedat sense pares, com l’Alice, protagonista del llibre.

https://www.flickr.com/photos/wombat/
Juba town © antheap, Creative Commons.

Ella, el seu anyanya, i el petit Topi-Paul, un món d’esperits i forces que no comprenem i europeus intentant fer el que sempre han fet: exprémer Àfrica pels seus interessos.

M’agrada que en aquest llibre Stalker es passi a la novel·la, i m’agrada retrobar algunes sensacions que van fer de la lectura de Motorsoul una experiència de la que vaig gaudir. Per posar-li un però trobo que el llibre passa una mica massa per sobre d’algunes coses, m’hauria agradat una mica més d’aprofundiment, saber més coses encara de la vida d’Alice o de l’anyanya, però imagino que aleshores hauria sortit tot un altre llibre.

https://www.flickr.com/photos/jantruter/
African sunset © Jan Truter, Creative Commons.

I les meves especulacions sobre l’autor ja les vaig fer quan vaig parlar de Motorsoul, potser algun dia descobriré si estic ben o mal encaminat.

(Visited 56 times, 1 visits today)