Els estranys / Raül Garrigasait

Un altre premi amb un cert prestigi (a part del Creixells de que ja n’he parlat) és el Premi Llibreter, com el Creixells és a obra publicada que ja és una diferència absoluta en el concepte de premi (els premis a obra inèdita que em mereixen més respecte són el Documenta i l’Anagrama), aquest és el guanyador del premi llibreter, doncs som-hi!
Psche, he començat el llibre amb la millor de les disposicions, però no m’ha acabat de fer el pes.
Una investigació sobre un obscur personatge ens transporta a la Solsona de la guerra carlista. El llibre està ben escrit, i la recreació és correcta, però podria ser més detallista, ambientar millor. I trobo que alguns dels moments narrats donen per explotar una mica l’humor, i sembla com si a l’autor li sabés greu. Si tens un personatge que pot provocar una riallada en una situació que pot provocar una riallada (i n’hi ha unes quantes) aprofita-ho cony!!!! L’humor és una cosa molt seria!
El llibre es llegeix bé, tot i que la història queda com aturada quasi al principi i el llibre pel veu gust va caient cap a una part final que arriba perquè tot ha d’arribar en aquesta vida.
Pel meu gust al llibre li falta nervi i rendir-se a l’humor quan la situació ho requereix. Que el llibre no m’hagi convençut no vol dir que no el trobi interessant, que el trobo, però potser m’esperava un llibre més rodó. De totes maneres és un autor al que estaré atent.
(Visited 27 times, 1 visits today)