El pit-roig / Jo Nesbø

Amb el que m’agrada la novel·la negra i encara no havia llegit res de Jo Nesbø, així que vaig triar aquest llibre per debutar.

Trobo que al llibre li costa arrencar, tenim una acció el 1999, flashbacks al front oriental de la Segona Guerra Mundial (es veu que molts noruecs es van allistar a les tropes nazis per lluitar contra els russos, tampoc van ser els únics també ho van fer més de 2 milions de francesos abans d’un atac col·lectiu d’amnesia i que se’ls oblidés).
Tenim un racista jutjat i condemant que queda lliure per un defecte de forma, i un home ja molt gran que li demana per comprar-se un Marklin, una bestia parda de fusell brutalment car que no deixa de les víctimes pràcticament res, en realitat no existeix l’autor se l’inventa, i el demana un home que pel que diu no té una arma a les mans des de la Segona Guerra Mundial.

I tenim a l’altre protagonista, Harry Hole, que debuta en aquest llibre. Policia solitari, malcarat, amb alguns problemes d’alcohol i amb pocs companys que l’aguantin. Un protagonista de novel·les negres força prometedor.

Aquests són els elements, i el principal defecte del llibre és la lentitud en fer-ho arrencar tot, també que l’acumulació de noms típicament noruecs no ajuda a la fàcil comprensió, i cal afegir-hi els salts en el temps de la segona guerra mundial a l’actualitat. El llibre costa, i confón una mica, de totes maneres el personatge té carisma i suposo que en llegiré més.

EDITO: ho he mirat i resulta que aquest llibre és el tercer dels protagonitzats per Harry Hole però el primer que s’ha traduït, això explica que el personatge tingués un passat que la resta de personatges no necessitaven que els expliquessin (però els lectors sí!).

 

 

(Visited 72 times, 1 visits today)