Cuando el diablo salió del baño: novela improvisada, disruptiva y poco seria / Sophie Divry

Segon llibre que em llegeixo de l’autora francesa Sophie Divry després de la frikada (sobretot per un bibliotecari com jo) del seu anterior llibre.
Un llibre que comença amb un persona que ha de pagar una factura i després de fer-ho li queden uns 20 euros per acabar el mes… a mi m’agrada i em solidaritzo amb la precarietat de la protagonista. Això sí, és una precarietat francesa, amb més subsidis i més cosas, tot i que amb una burocràcia igual d’exasperant.
Superivència, feinetes que quasi ni es veuen i la família de la protagonista, plena d’homes (és la única germana, i la petita a més) triomfadors, amb les seves feines, famílies, fills, cotxes… i ella viu en un petit estudi a Lió.
Tampoc sembla que li importi molt, porta la vida que vol portar, dedicant-se a escriure, però ha de viure, i de vegades passa fred, o s’alimenta exclusivament a base de pasta més de mig mes, fins que li ingressen el subsidi.
Un llibre amb més consistència que l’anterior i que fa de molt bon llegir. Amb moment bons, no tan bons però sempre amb una mirada molt lúcida i no exenta d’un toc d’humor negre.
(Visited 25 times, 1 visits today)