Cal saber encaixar / Stanley Ellin

Vaig rescatar aquest llibre en la liquidació que van fer els de la Negra y criminal en tancar, podeu llegir sobre el tema en aquest post. Fa la tira d’anys vaig llegir d’aquest autor Joc de testimonis i m’havia agradat molt, així que tenia ganes de més.
Tot comença quan un periodista Al Judge apallissa el pare de George LaMaine al seu propi bar, el seu fill ho veu i decideix que matarà l’Al, el segueix al combat de boxa al Madison Square Garden amb la pistola que guarden sota el taulell. Només té 16 anys, aquella edat en que no s’és ni carn ni peix, així que aquesta nit té molt de viatge iniciàtic. Es trobarà amb un “poli” després de revendre l’entrada que li sobra, passarà per un bar un es fotrà vàries copes i se li escapa Al que després del combat fa com si res, aliè al fet que l’estan perseguint tot i que és del tipus de periodista que només té enemics.
Després del bar anirà a un club nocturn, i coneixerà una noia, i les hores de la nit aniran passant sense que tot i el que li passi s’oblidi de la seva missió.

Una missió que es revela més complicada i potser no tan justa com semblava en un principi, una de les coses que té el món dels adults on George acaba d’entrar és que les coses no sempre són blanc o negre. Stanley Ellin potser no és un dels més coneguts escriptors de hard-boiled, però les seves habilitats narratives no són menors que les dels grans, la novel·la està viva et pot deixar sense alè, fer-te somriure o passar una pàgina rere l’altra frenèticament.

 

(Visited 86 times, 1 visits today)