Breaking Bad

Gran sèrie. Entenc que a aquestes alçades no és cap descobriment, és una d’aquelles sèries que no he volgut veure fins tenir-la sencera i així veure-la més o menys de tirada, no a base de maratons o coses similars (excepte la darrera temporada, que sí que va ser un continu).
Walter White se’ns presenta com un perdedor de llibre. Un professor sobreqüalificat a qui els alumes no foten cas que s’ha de pluriemplear en un túnel de rentat de cotxes on coincideix amb alguns dels alumnes. Per acabar-ho d’arreglar li diagnostiquen un càncer. I a Estats Units tractar-se un càncer pot ser molt car, no totes les assegurances de salut ho cobreixen, a més a més sense ell i el seu sou la situació económica de la família pot ser crítica en molt poc temps. En resum: Walter White necessita diners, molts diners.
Un exalumne de Walter es dedica a fer i traficar metamfetamina, fa calers, Walter li proposa associar-se, ell és químic, un químic tremendament bo capaç de fer una meta de quasi el 100% de puresa, un Walter White passar per això no només sense que el matin i a més a més fer diners, moltíssims diners?
producte capaç de rebentar el mercat. Un producte així no es pot distribuir amb quatre penjats, necessiten jugar a les grans lligues, i per això hauran de pactar amb gent sense escrúpols. Podrà
La resposta en sis temporades que funcionen tremendament bé i que desemboquen en una temporada final de les que es recorden.
El protagonista és Walter White (Heisenberg), i al principi ens cau bé, després es va veient que res l’atura en els seus plans, absolutament res, és un fill de puta total, dolent fins al moll de l’òs. I Jesse és el gran secundari, aquest almenys en el fons és bo i més d’una vegada és l’únic que té remordiments. La resta de secundaris són també molt bons i amb molta presència, una mica irregulars, però determinants per la trama.

Sèrie molt recomanable, però un avís, no és una sèrie que s’estalvii la part més negra, traficar amb tones de droga implica conèixer a gent “poc recomanable” (per dir-ho de manera suau). Aquí teniu una selecció d’algunes de les millors escenes, òbviament està ple d’espòilers.

 

(Visited 59 times, 1 visits today)