Alteracions / Adrià Pujol

Hi ha gent que quan descobreix un autor s’hi llença a llegir tot el que troba, jo també ho faig però darrerament ho faig amb les editorials, sóc un rarot, ho sé. I repeteixo amb un llibre de Males Herbes després del molt bon record que em va deixar aquest.
Aquí ens trobem amb alguns contes i una nouvelle, o un conte de 70 pàgines, aquesta nouvelle ha començat molt bé però s’ha anat desinflant, almenys pel meu gust, m’esperava un retrat del mundillo cultural català i sobretot tot són les neures del protagonista, que també està bé, amb un gir final que potser no acabava de fer falta, ni remata ni arregla.

El primer conte Aprofitats i curiosos m’ha semblat magistral, i mira que variacions i conyes amb el Quixot se n’han fet per avorrir, però aquest conte ho clava i m’ha tret més d’un somriure.
I també molt destacable Dos contes i un embrió; i Finestres passant és brillant només amb una pàgina com té.

Definitivament, m’agradaria que aquest autor s’atrevís amb una novel·la.

(Visited 30 times, 1 visits today)