Tatami / Alberto Olmos

Alberto Olmos és un autor de qui em refio a l’hora de recomanar llibres, per això intento evitar el seu blog perquè és fer una passada per allà i endur-me feina extra, però estic desbarrant. El primer llibre que me’n vaig llegir em va agradar prou com per aventurar-me amb aquest, també de tema japonès (tot i que el que m’estic llegint no és ni d’aquesta editorial ni amb aquesta portada, afegeixo que m’agrada més aquesta que surt aquí).

La protagonista té 24 anys uns pits enormes i és verge, i va a Japó a donar classes d’espanyol. El seu veí de vol no para de mirar-li insistentment els pits, i a partir d’aquí li explica la seva història que té punts en comú amb la seva. Va anar a Japó el 1992 també a donar classes d’espanyol.

El trabajo en Tokio es el premio por todos estos años de abnegado estudio. Visitar Japón no era mi sueño pero estoy dejando que lo sea. Japón: es exótico, es interesante, está lejos. Espero ganar mucho dinero y divertirme, hacer amigos de distintos países y perder mi virginidad. Tengo un año para conseguir mis objetivos, aunque no me importaría demasiado conseguirlos en un mes y después inventarme nuevos objetivos.

Un entorn tancat i claustrofòbic com és un avió en un vol de 14 hores (van a Japó, suposo que des d’algun lloc d’Europa, perquè surtin aquestes hores) i el que tenim és una conversa. Una conversa estranya, amb un protagonista que no pot evitar mirar les dones, ell diu que és una malaltia, i una noia que no hi té gaire interés però al final acaba arrossegada a una conversa vulgui o no vulgui. Una conversa sobre «mirar» o espiar, sobre el poder i la influència de mirar i ser mirat.

https://www.flickr.com/photos/8269539@N04/
Voyeur © Paul Lucas. Creative Commons.

Un llibre que es llegeix d’una sentada i aconsegueix ser suficientment dinàmic i absorvent com per no deixar-lo i que les seves pàgines passin molt de pressa, però deixant-nos alguna cosa dins: la marca dels bons llibres.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *