Aventures i desventures de l’insòlit i admirable Joan Orpí, conquistador i fundador de la Nova Catalunya / Max Besora

El llibre és una gamberrada, però una gamberrada d’allò més entretinguda. Joan Orpí va existir, va nèixer a Piera i va fer les Amèriques. Max Besora agafa un personatge real i ens en narra la història, i per tot allò que pot faltar hi posa literatura i aventures.
Al llibre hi ha inexactituds i anacronismes, tots ells volguts per l’autor, que juga i fa jugar a personatges famosos com si fessin cameos en una pel·lícula, el mateix Cervantes fa una breu aparició quan el protagonista arriba a Barcelona.
De Barcelona a Sevilla que és la metròpoli del moment i d’allà de manera força folletinesca cap a Amèrica, amb pirates pel camí, i tot el que esperaríem d’una novel·la d’aventures com cal, i el nostre protagonista va fent camí intentant emular Cortés o Pizarro.
I se’n surt, fins que conspiracions el fan caure i ha de tornar a entrevistar-se amb el rei i després tornar a Amèrica…
La capacitat del protagonista de sobreviure a tot és molt folletinesca, potser massa, sobreviu a pirates, naufragis, un kraken
És un llibre d’aventures, i com en els llibres de cavalleries de vegades prima l’aventura i l’acció sobre la versemblança.
(Visited 5 times, 1 visits today)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *