Mentre el món explota / Roderic Mestres

Aquest llibre m’ha agradat, molt. La contraportada em va fer gràcia, i la seva mida de butxaca real em va decidir a començar-lo i acabar-lo el mateix dia. Per fi comencen a sortir llibres en català amb protagonistes que siguin uns perdedors-bebedors-bonspernores, així en general. M’agrada Bukowski, m’agrada Welsh i de moment l’únic en tenir personatges d’aquest estil (apart d’un servidor, modestia apart) era Sergi Pons Codina, o sigui que benvingut!
Sobre el llibre tenim un personatge que ja he descrit, tant desconnectat del món que ni s’entera (ni quasi nosaltres) de perquè el món se’n va a fer punyetes, sembla tot plegat que els xinesos ens envaeixen i es desencadena el pànic i petits nuclis de resistència a un enemic que encara no ha arribat aquí ni molt menys. A ell l’interessa sortir a beure, que li creixi la planta de menta i si pot lligar doncs encara millor. Té certa lògica que els millors a sobreviure siguin aquells a qui la civilització i la societat importen un carall, tot i que sense societat a la que estar en contra la seva postura és una mica estranya però què collons! El món se’n va a fer punyetes, en un cas així cridar que tot ens importa una merda és la cosa amb més sentit que es pugui imaginar.
El llibre se m’ha fet curt, i és l’únic llibre d’aquest autor que hi ha a biblioteques, hauré d’esperar al següent. I un petit espòiler que no me’n puc estar: l’escena amb MNAC és senzillament genial, però funciona gràcies a tot el que hi ha abans, això sí. Un nou autor a seguir i una nova petita editorial que convé no perdre de vista.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *